Weerman Jos Broeke gaat met pensioen

OOST-SOUBURG -
Per 1 november neemt Meteo Consult de werkzaamheden van Jos over. Met een nieuwe vormgeving. Zo zijn er satellietbeelden van Europa en Zeeland te zien en er is een buienradar voor de provincie Zeeland inclusief de omliggende gebieden.

Weerfoto's


De weerfoto’s van kijkers en luisteraars en het dagelijkse Delta-weerbericht om 8:30 uur blijven te zien en te horen bij Omroep Zeeland.
Afscheidstournee
Omroep Zeeland staat uitgebreid stil bij het afscheid van Jos Broeke. Van maandag 29 oktober tot en met woensdag 31 oktober toert Jos door de provincie met verslaggever Jan Parent. In de ochtend doet hij verslag vanaf speciale plekken in de provincie en ’s avonds ziet u hem in het televisie weerbericht na het Zeeuwse nieuws.

Meteo Consult
Meteo Consult is onderdeel van MeteoGroup, het grootste private weerbedrijf in Europa. De deskundige meteorologen leveren 365 dagen per jaar weersverwachtingen, ondersteuning, monitoring en advies.

Zeelandbedanktjos
Kijkers en luisteraars die een berichtje willen achterlaten voor Jos kunnen dat doen op een speciale pagina; Zeeland bedankt Jos.

Telefoon

In de radiouitzending reageerde een zeer geëmotioneerde mevrouw Broeckaert op het vertrek van Jos. Haar reactie kunt u hier links beluisteren.

Reacties
Er komen veel reacties binnen op de aanstaande pensionering van Jos Broeke. "We zullen je missen Jos, geniet van je vrije tijd," aldus Pieter. "Bedankt voor je prettige commentaren en leuke anekdotes!" schrijft Johannes. Vanuit Schouwen-Duiveland schrijft Wim-Theo: "Hij deed zijn werk geweldig en zijn weerpraatjes waren super. Hij deed ze ook helemaal uit zijn hoofd. Een echte vakman met hart voor zijn werk."