Challenger Zeeland wil door met Arduin

GOES -
De verstandelijk gehandicapten waren
in Middelburg vooral ingezet bij de catering in de VIP-tent en het snackpaviljoen. Maar ook onderhoud en parkeerbeleid behoorden tot de werkzaamheden. Zo'n vijftig cliënten van stichting Arduin werden opgehaald met bussen en konden in de bioscoop in Goes een film kijken. Het initiatief voor de bijeenkomst kwam van Zeeuwse ondernemers die onder de indruk waren van de cliënten tijdens hun bezoek aan het toernooi.
Bezuinigingen
Door bezuinigingen dreigt Arduin ruim 80 procent van de vergoeding voor vervoerskosten te moeten inleveren. De zorginstelling moet volgens de plannen in 2013 terug van 3,2 naar 0,6 miljoen euro. Volgens directeur Patty van Belle-Kusse van Arduin heeft dit consequenties voor de dagbestedingsactiviteiten van cliënten. En dus ook voor de medewerking in 2013 aan Challenger Zeeland.

Samenwerking


Toernooidirecteur Sander van Buren was erg tevreden over de samenwerking met Arduin en wil volgend jaar de werkzaamheden zelfs gaan uitbreiden. Hij is op de hoogte van de bezuinigingen en deed de toezegging dat er hoe dan ook vervoer voor de clienten van de zorginstelling geregeld wordt.