Eis van 18 maanden voor vrijheidsberoving

MIDDELBURG -
In april 2009 sloot de man twee monteurs op in zijn toenmalige vlaaienwinkel in Goes. Hij vond dat het te lang duurde voordat de mannen zijn koffieapparaat kwamen maken.

Conflicten


De andere zeven strafbare feiten waarvan hij verdacht wordt zijn veelal bedreigingen. De man had veel zakelijke en persoonlijke conflicten. Daarbij zou hij diverse mensen meerdere keren uitgescholden en bedreigd hebben met brandstichting en zware mishandeling. Een psycholoog noemt de verdachte een zelfzuchtig persoon die altijd zijn gelijk wil halen.

|

Onvoorwaardelijk

Volgens de officier van justitie heeft de man geen idee wat voor angst hij met zijn bedreigingen veroorzaakt. Zij vindt dat de maatschappij beschermd moet worden tegen de man en eiste daarom een onvoorwaardelijke gevangenisstraf.
Ontdaan
De advocaat van de 58-jarige man vertelde dat zijn cliënt zeer ontdaan is door de geëiste straf van het OM. Volgens de advocaat is een forse werkstraf met een voorwaardelijke gevangenisstraf beter dan een onvoorwaardelijke celstraf. Het zou de man "verder afsnijden van de samenleving".
De man is al eerder veroordeeld voor bedreiging en verduistering. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.