Kermisexploitanten in zwaar weer

GOES - De eigenaar van een attractie heeft meer kosten, omdat gemeenten de prijzen voor de plek op de kermis en een staanplaats voor de woning omhoog hebben gegooid. Gemeenten hebben het ook moeilijk, financieel. De extra kosten kunnen de exploitanten niet verrekenen in de kaartjes, want dat geeft bezoekers reden om hun attractie over te slaan.

Weer
De zomer van 2012 speelt de kermisexploitant ook parten. Begin van de zomer was het slecht weer en dan blijven de mensen binnen. Omdat ze maar een korte periode op één plek staan, heeft dit tot gevolg dat ze op die plek veel minder inkomsten hebben.

Toekomst
De laatste jaren hebben veel kermisexploitanten geinvesteerd in nieuwe attracties. Doordat de inkomsten lager zijn, maar alle onkosten hetzelfde blijven, komen ze in problemen. En dat zou kunnen betekenen dat ze noodgedwongen hun attractie moeten verkopen. Er moet volgens de vereniging van kermisexploitanten, BOVAK, een dialoog komen tussen de overheid en de exploitanten, waarbij wordt gekeken naar eventuele oplossingen om dit te voorkomen.