Eis: 10 jaar cel voor moord op echtgenote

MIDDELBURG - Passanten zagen dinsdagmorgen 29 maart aan de Banjaardweg de auto vreemd geparkeerd staan. De wagen stond stil tegen een hek. De bestuurder, de 65-jarige verdachte, verklaarde voor de rechtbank niet meer te weten hoe de auto daar terecht is gekomen.

Relatie
Het echtpaar, het 64-jarige slachtoffer en haar man, was veertig jaar getrouwd. De laatste jaren verslechterde de relatie en de vrouw wilde van haar man scheiden. Zij beschuldigde hem van overspel, maar volgens de verdachte was zij paranoïde en ging haar geestelijke gesteldheid achteruit.

Echtscheiding
De avond voor de vondst van de auto bij Kamperland, wilde de 65-jarige man praten over echtscheiding. Zijn vrouw weigerde dat en de man raakte buiten zinnen. Hij pakte een mes uit de keuken en stak zijn vrouw in de rug. Samen liepen ze naar de slaapkamer. Op het bed stak de man haar met het mes in buik en borst. De vrouw stierf in hun huis in Bergen op Zoom.

Slaapmiddel
De verdachte maakte vervolgens het huis schoon, trok zijn vrouw nieuwe kleren aan en reed met het lijk op de achterbank naar Zeeland. Daar wilde de man een einde maken aan zijn leven door met de auto in zee te rijden. Dat lukte hem niet, omdat hij zwaar onder invloed was van een slaapmiddel.

Emotioneel
De officier van justitie noemde deze rechtszaak zeer emotioneel beladen. “Een familiedrama waarbij gelukkig de vier volwassen kinderen buiten schot zijn gebleven, maar alle nabestaanden en de 65-jarige verdachte getekend zijn voor het leven.”