Ontuchtverdachte op Bali langer vast

OOST-SOUBURG -
De Serooskerkenaar zit
op Bali. Volgens de politie op Bali
dat hij vier minderjarige meisjes heeft meegenomen naar zijn huis en ze daar heeft betast. Volgens de lezing van de plaatselijke politie heeft hij in zijn slaapkamer de borst en geslachtsdelen van de meisjes betast, in ruil voor eten of snoep.

Aanklacht

Het bewijs in deze zaak is volgens de politie de bekentenis van de verdachte. Familieleden van de verdachte trekken die bekentenis in twijfel. Er zou ook nog geen officiële aanklacht zijn ingediend. De familie wijst er bovendien op dat veel bewoners het niet eens zijn met de arrestatie en daar ook tegen hebben geprotesteerd.

Stichting

De man is op Bali voor zijn werk voor de Stichting Steun Kinderen Indonesië. Die geeft hulp, geld en goederen aan arme gezinnen met kinderen.

Website

De zaak is aan het rollen gebracht door een melding op een Nederlandse website waarop bezoekers vermoedens van kindermisbruik en kindersekstoerisme kunnen melden. Iemand zou vanuit Indonesie op de site een melding achter hebben gelaten over de Serooskerkenaar. Op basis van die melding is de politie in actie gekomen.