Weer allerlei vragen over WOZ-waarde

OOST SOUBURG -
Volgens Mark Faasse van de makelaarsvereniging NVM gaat dat lang niet altijd goed. Hij zegt dat de WOZ-waarde (het bedrag dat wordt gebaseerd op de ozb) van huizen in het noorden van Zeeland meer afwijkt van de werkelijke waarde dan in het zuiden van de provincie. In Zeeuws-Vlaanderen liggen de geschatte waarde en de daadwerkelijke prijs het dichtst bij elkaar.

Woningprijzen

Volgens Faasse kan een makelaar huizenbezitters voorzien van actuele woningprijzen van soortgelijke woningen in hun buurt. Die informatie moet worden meegezonden met het bezwaar tegen de WOZ-beschikking. Volgens de makelaar waren huizenbezitters vijftien jaar geleden veel meer bezig met bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking. Tegenwoordig gebeurt het volgens Faasse veel minder.

Gedaald

In elf Zeeuwse gemeenten is de WOZ-waarde van woningen gedaald. Maar het tarief van de onroerend zaak belasting stijgt in alle Zeeuwse gemeenten. Dat varieert van anderhalf procent verhoging in Vlissingen tot en met bijna zeven procent stijging in de gemeente Schouwen-Duiveland.