Personeel Emergis verbaasd over nominatie

KLOETINGE -
Via een email zijn diverse reacties bij Omroep Zeeland binnengekomen van verbaasde werknemers. Zij vinden het onbegrijpelijk dat Emergis 'pronkt' met de nominatie, terwijl 'het gevoel wat betreft veiligheid op de werkvloer juist minder is geworden'.

Begrip

De ondernemingsraad van Emergis begrijpt de kritiek van de werknemers en vindt zelf ook dat er nog veel verbeterd kan worden bij de instelling op het gebied van veiligheid. Inmiddels is er een gesprek geweest tussen de directie en de werknemers die kritiek hebben. Afgesproken is dat Emergis gaat kijken hoe ze de gevoelens van onveiligheid kan wegnemen.

Incidenten

Jaarlijks worden bij Emergis 800 incidenten gemeld, van schelden tot mishandeling. De instelling zegt al een tijd bezig te zijn om het geweld terug te dringen. Zo'n 1100 medewerkers zijn getraind hoe om te gaan met geweld. Er is ook een veiligheidsteam, dat ingrijpt bij dreigende situaties.

Nominatie

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft Emergis genomineerd voor de prijs vanwege de speciale trainingen voor de medewerkers. Het zou een voorbeeld zijn voor andere soortgelijke instellingen.

Tbs
Een 26-jarige patiënt van Emergis werd vandaag veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. Hij had in december vorig jaar een psychiater van de instelling mishandeld en met de dood bedreigd.