Reddingsoperatie opsteker voor Rope Rescue team

RILLAND -
Voor het team is het volgens Sparreboom goed, om eens een levend persoon van dienst te kunnen zijn. ,,We hebben gisteravond het verschil kunnen maken. Daar doe je het voor. Het is een motivatie voor de toekomst.'' Het Rope Rescue Team is speciaal opgeleid om op grote hoogte of diepte reddingsoperaties uit te voeren.

Actie

Volgens Sparreboom is de reddingsactie goed verlopen. ''Er zijn een paar kleine technische dingetjes, die verbeterd zouden kunnen worden, maar dat heb je bij iedere actie.''

Monteur

In een windmolen aan de Fortweg bij Rilland was gisteravond een monteur in een windmolen enkele meters naar beneden gevallen tijdens werkzaamheden. De man werd door het reddingsteam op een hoogte van 75 meter uit zijn benarde positie bevrijd. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Windmolentraining

Het Rope Rescue Team heeft een speciale windmolentraining gehad. Die kwam deels van pas, omdat de windmolen waarin geoefend is, van een andere type is dan de windmolen bij Rilland.

Traumahelikopter

Op advies van de verpleegkundige van de traumahelikopter is het slachtoffer op een speciale brancard horizontaal naar beneden gebracht. Daarbij werd gebruik gemaakt van een hijsinstallatie.