Bouwbedrijven hebben last van kou en sneeuw

OOST-SOUBURG -
Metselbedrijf Berk uit Kapelle kan op dit moment niet werken. "Door de vorst 's nachts kan ik geen metselwerk doen," zegt Peter Berk. "Bij temperaturen beneden de -3 graden houdt het metselen op, omdat de specie dan niet gemengd kan worden. Ik doe nu voornamelijk papierwerk."

Grote projecten

Aannemingsbedrijf Fraanje uit Lewedorp heeft meerdere grote projecten in de provincie Zeeland. Zoals de nieuwbouw van het gebouw van de Betho in Goes. Daar wordt gewacht met het storten van een cementvloer in verband met de kou. "Het wachten met cementstorten kost geld," aldus directeur Han van de Velde van Fraanje. "We proberen de mensen die nu hun eigen werkzaamheden niet kunnen uitvoeren op een andere plek te laten werken. Zo houden we zoveel mogelijk bouwvakkers aan het werk".

Vorstverlet

Bij een gevoelstemperatuur van -6 graden of lager gaat het vorstverlet in. In de praktijk wordt in de bouw gekeken of werkzaamheden echt niet zijn uit te voeren. "We zorgen goed voor onze mensen en merken dat ze graag willen werken," aldus Van de Velde. "Als het echt niet kan, dan houden de werkzaamheden buiten op."