Willeboordse denkt alleen aan Olympisch goud

ROTTERDAM - Willeboordse is het jaar begonnen met keihard trainen om in topconditie aan het beslissende kwalificatietoernooi te kunnen beginnen. "Dan kan ik mezelf in ieder geval niets kwalijk nemen", zegt de judoka tijdens een krachttraining in Rotterdam. "Het toernooi in Kazachstan is voor mij zo belangrijk. Mijn jaar staat in het teken van de Olympische Spelen, maar dan zal ik eerst volgende week goed moeten presteren. Daar richt ik me nu dus volledig op."
De klasse tot 63 kilogram, waar Willeboordse in uitkomt, is de enige waarin in Nederland nog een hevige strijd om een ticket gaande is. "Dat is natuurlijk wel balen, maar internationaal is het in veel landen zo. In Japan en Frankrijk hebben ze ook meerdere toppers, maar ook die landen mogen maar een deelnemer leveren. Zo zijn de regels nou eenmaal."

In 2008 in Peking won Willeboordse een bronzen medaille. "Maar ik ga nu alleen voor goud. Als ik eenmaal geplaatst ben heb ik nog trainingen in mijn hoofd om ervoor te zorgen dat ik ook meiden van wie ik nog nooit heb gewonnen kan verslaan. De Japanse Ueno en Emane uit Frankrijk zijn daar voorbeelden van", zegt een strijdlustige Willeboordse.

De afgelopen maanden liet Willeboordse een aantal keer doorschemeren dat 2012 haar laatste jaar als judoka zou zijn. Toch is de 33-jarige Zeeuwse daar niet stellig over. "Ik ga het allemaal nog bekijken. Of ik uitsluit dat ik na 2012 nog door ga? Nee, dat zeker niet."