Tegenvoorstel sluitingstijd studentensociëteit

MIDDELBURG -
Met die sluitingstijd is de overlast acceptabel volgens het 'Buurtcomité Lange Noordstraat eo'. Dat bleek woensdag bij een inloopavond over dat onderwerp in Middelburg. Eerder hield het buurtcomité vast aan een sluitingstijd van 22:00 uur.

Gesprek

De gemeente en studenten hebben nog geen officieel antwoord gegeven op dit nieuwe voorstel, maar wethouder Saskia Szarafinski geeft wel aan blij te zijn dat er nu een gesprek op gang komt.

Vergunning

Studenten van de Roosevelt Academy willen al langer een sociëteit beginnen in het voormalige postkantoor. De gemeente heeft de studenten een vergunning verleend voor een horecagelegenheid met een sluitingstijd van 02:00 uur 's nachts, maar dat vinden de omwonenden veel te laat.

Overlast

De buurtbewoners vrezen overlast van feestgangers. Aan bijna iedere gevel in de Lange Noordstraat hangen borden met een groene en een oranje kant. Op die oranje zijde is het protest te lezen. Op de groene kant van de protestborden staat dat het buurtcomité wel een plek verwelkomt waar studenten kunnen studeren en vergaderen.

Bezwaren

De studenten hielden woensdagavond een inloopavond om de plannen voor een studentenhorecagelegenheid te bespreken. Met deze avond hoopten ze alle bezwaren van de bewoners weg te nemen.