Sollicitatiegesprekken voor personeel Neckermann

SINT JANSTEEN -
Het voormalige postorderbedrijf heeft 41 voltijdbanen gecreëerd, zodat een aantal werknemers via een andere functie toch aan het werk kan blijven. Hoeveel mensen dat precies zullen zijn is nog niet duidelijk.

Voltijdbanen

Het kan zijn dat het om 41 personeelsleden gaat, maar het kunnen er ook meer worden als er van die 41 voltijdbanen, parttimebanen worden gemaakt. "Hoeveel mensen er op gesprek komen vandaag en morgen, kan ik nog niet zeggen", laat woordvoerder Loekie Aarsen weten.

Andere baan

Vicky van Leeuwen (59) uit Axel heeft niet gereageerd op een vacature: "We kregen vorige week een brief mee en daar stonden de verschillende functies in. Ik ben niet opgeleid om die functies te vervullen en een aantal anderen wel. Dat was voor mij de reden om er niet op in te gaan. Nu ga ik maar proberen om op deze leeftijd nog iets anders te vinden. Tot februari werk ik nog bij Neckermann. Het is nu een kwestie van oriënteren en solliciteren bij andere bedrijven."

Failliet

In juli vroeg Duitse moederbedrijf van Neckermann Benelux faillissement aan. Neckermann Benelux besloot zelfstandig verder te gaan, maar moest op zoek naar een nieuwe investeerder. Gesprekken met nieuwe financiers zijn volgens directeur Kurt Staelens veelbelovend. Het bedrijf wil nu ook echt de overstap maken van postorderbedrijf naar volledig internetbedrijf.