'Plaag auto-inbraken opgelost door arrestaties'

WEMELDINGE -
De man heeft de auto-inbraken bekend, onder meer in Goes, Wemeldinge, Vlissingen en Middelburg. Volgens woordvoerder Don gebeurt het niet zo heel vaak dat door enkele arrestaties zo'n reeks auto-inbraken wordt opgelost.

Navigatie

Behalve de 44-jarige verdachte is ook een 42-jarige man uit Vlissingen aangehouden voor heling van de navigatieapparatuur. In het vervolgonderzoek werden ook twee vrouwen van 41 en 51 jaar, uit Middelburg, aangehouden. Ook zij hadden gestolen goederen afkomstig van de auto-inbraken in hun bezit.

Stijging

Sinds oktober 2011 werd in Goes een flinke stijging van het aantal auto-inbraken waargenomen; met name in december viel het op. De inbraken vonden overdag plaats op parkeerterreinen en in een parkeergarage. Er werd een ruit van een auto ingeslagen, waarna alles van waarde werd meegegrist, veelal het navigatiesysteem.

Onderzoek

De politie heeft verschillende keren gesurveilleerd op parkeerterreinen. In combinatie met andere onderzoeksgegevens kwam de 44-jarige verdachte in beeld. Hij en de 42-jarige Vlissinger zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zijn in bewaring gesteld.