Eenvoudige overwinning Hoek op Achilles Veen

HOEK -
Het duurde tot de 27ste minuut, voordat middenvelder Guillaume Clinckemaillie de ban brak namens Hoek door een vrije trap binnen te schieten. Drie minuten later scoorde Alain van Mieghem met een hakbal uit een corner de 2-0. Een klein kwartier scoorde Thomas van Renterghem de 3-0 door een voorzet van Urvin van Hekelen binnen te koppen en vijf minuten voor tijd zorgde Clinckemaillie met een schitterend diagonaal schot voor de 4-0 eindstand. Jorrit D'Haeseleer kreeg in de slotfase nog zijn tweede gele kaart en moest zo voortijdig naar de kant.
Hoek-trainer Eric Hellemons voerde enkele wijzigingen door in zijn ploeg. Zo speelden Urvin van Hekelen en Thomas van Renterghem voor de geblesseerde Tim de Meersman en de gepasseerde Regilio Pinas en verving Stijn van der Kelen Jordi de Jonghe in het doel.

Kloetinge

De andere Zeeuwse zaterdag-hoofdklasser, Kloetinge, leed de eerste nederlaag van het seizoen. In Hendrik-Ido Ambacht was ASWH met 3-1 te sterk. De broers Alex en Michael van Dommelen brachten ASWH op een 2-0 voorsprong, Corné Schilperoort deed negen minuten voor tijd uit een strafschop iets terug, maar Bas van Stokkum bracht het verschil weer op twee.