Kapelle kan Masters driebanden niet organiseren

OOST-SOUBURG - "Door misverstanden blijkt dat de locatie nu op de datum van de Masters niet beschikbaar is", zegt Joop van den Oudenhoven van de Stichting Biljarten in Zeeland uit Kapelle. "Door een communicatiestoornis heeft de bond de optie op de datum niet gelicht, nu is de locatie verhuurd."

Financiën

Volgens Van de Oudenhoven had Kapelle ook moeite om de financiën rond te krijgen. “Dat speelt mee. Maar het valt ook niet mee om sponsoren te zoeken als je geen definitieve datum voor een evenement kan geven."

De Masters werden dit jaar voor het eerst in Kapelle afgewerkt met Dick Jaspers uit Etten-Leur als winnaar. De biljartbond sloot destijds een contract voor drie jaar af met de Stichting Promotie Driebanden Zeeland, maar die stichting is dit jaar opgesplitst in één stichting in Kapelle en één in Sluiskil. Santos Chocron van de biljartbond KNBB zegt op de site van de bond dat de splitsing een reden is huidige moeilijkheden, maar dat is volgens Van der Oudenhoven 'onzin'.

Combinatie met play-offs

De biljartbond heeft de mogelijkheid onderzocht om uit te wijken naar Het Meulengat in Sluiskil, maar dat bleek niet haalbaar. De Vroone in Kapelle is in mei wel het decor van de play-offs in de eredivisie voor teams. Op de mogelijkheid om de play-offs en de Masters te combineren wil Van den Oudenhoven nog niet te diep in gaan. "Maar als de bond dat een optie vindt, doen we mee."