Optreden tussen bierkratten en studieboeken

MIDDELBURG -
Nijmegen

Stukafest is een afkorting voor Studentenkamerfestival. Het is oorspronkelijk begonnen in Nijmegen en wordt nu al 15 jaar in verschillende studentensteden in ons land gehouden, waaronder Middelburg. "Het festival is nu nog klein, met zes acts, maar het publiek is enthousiast, " zegt Moos Wilhelm. Zij is studente aan het University College Roosevelt en zit in de organisatie.
Studentenkamers
De optredens van Stukafest vonden plaats in drie rondes van een half uur, zodat het publiek meerdere optredens kon bijwonen. Het publiek werd getrakteerd op muziek, toneel, dans en andere voorstellingen van onder meer 'Bovenste knoopje open' en singersongwriter Pitou. Het festival werd afgesloten met het Stukafeest in de Spot met optredens van Jungo en Judaja.

Meer mannen

Naast het aanbieden van toegankelijke cultuur aan studenten, wil Stukafest Middelburg ook vooral studenten en de lokale bevolking de mogelijkheid geven om met elkaar in contact te komen en samen te genieten van cultuur. Het festival wordt goed bezocht, maar de meerderheid van het publiek is nu nog vrouw. Het streven voor de volgende editie is volgens Moos Wilhelm dan ook om meer mannen naar Stukafest te krijgen.