Judoka Willeboordse zet punt achter carrière

ROTTERDAM -
Willeboordse begon op haar negende met judo en won twaalf jaar later haar eerste nationale titel. Haar grootste successen boekte de Middelburgse in de klasse tot 63 kilogram, met als hoogtepunt de Olympische bronzen medaille die ze in 2008 in Peking veroverde. Toch is dat niet het hoogtepunt van haar carrière geweest.

"Dat komt omdat ik het gevoel had dat er in Peking meer in had gezeten. Daarom kijk ik met meer plezier terug op successen die ik niet zag aankomen. Ik denk dan vooral aan mijn eerste nationale titel in 2001 en mijn eerste Europese titel die ik in 2005 in Rotterdam won." De Olympische Spelen in Londen, waar ze als zevende eindigde, was vorig jaar zomer haar laatste toernooi.
Willeboordse is de komende maanden druk met het afronden van haar studie geneeskunde (ze wordt uiteindelijk arts bij defensie) en het huis dat ze met haar vriend gekocht heeft. "Wat dat betreft breekt er gelijk weer een drukke tijd voor me aan. Voorlopig ga ik daarom niets in het judo doen. Ik weet wel dat ik de rest van mijn leven zal blijven judoën. En in de toekomt wil ik mijn ervaring en kennis waarschijnlijk nog wel gaan overbrengen op de jeugd."
Op zaterdag 13 april organiseert Willeboordse nog een afscheidsdag voor familie, vrienden en mensen uit de judowereld die haar tijdens haar carrière hebben geholpen. Ze doet dat in het Topsportcentrum in Rotterdam.