'Nieuwe wielerwedstrijd door Middelburg en Vlissingen'

ROTTERDAM - In het stadhuis in Rotterdam werd de nieuwe wedstrijd woensdagochtend voorgesteld. In het bijzijn van onder meer ASO-directeur Christian Prudhomme, die naast de Tour de France ook verantwoordelijk is voor de organisatie van de World Ports Classic. De wedstrijd gaat op 31 augustus 2012 van Rotterdam, via Zeeland, naar Antwerpen. Een dag later gaan de renners van Antwerpen, via Brabant, naar Rotterdam.

"Zeeland is erg belangrijk!", legt Prudhomme uit. "Vanwege het landschap, de tv-beelden en vanwege de wind ook voor de wedstrijd." Het Zeeuwse deel van de route is nog niet bekend. Volgens De Reu is het voorstel om via Schouwen-Duiveland, de Stormvloedkering, Middelburg, Vlissingen, het havengebied, Goes en Zuid-Beveland te rijden.

De passage is volgens de gedeputeerde 'unieke Zeeland-promotie' en kost ongeveer 100.000 euro. "Zeeland Seaports heeft al toegezegd dat ze meedoen", legt De Reu uit. "We gaan nu met de collectezak rond om te kijken hoe we dat bedrag verder bij elkaar kunnen krijgen."

Door een onderhoud dat de Zeeuwse-delegatie dinsdag had met de ASO is bij De Reu ook 'een droom' opgekomen. De ASO is ook mede-organisator van de Ronde van Spanje en die zal, zo goed als zeker, in 2015 in de provincie Drenthe van start gaan. "Het zou toch mooi zijn", zegt De Reu. "Een etappe Drenthe-Zeeland. We hebben daar al voorzichtig met de ASO over gesproken. Het lijkt dromen, maar het zou weleens realiteit kunnen worden."