Promovendus Goes pakt eerste periode

GOES - Op eigen veld begon Goes uitstekend aan het duel tegen Brabantia. Al na vier minuten zette Yves Nyemb de Zuid-Bevelandse formatie op een 1-0 voorsprong. Goes moest lang wachten op een tweede treffer, want pas in de 81e minuut verdubbelde Ignacio Misaine de marge en besliste daarmee de wedstrijd. Door doelpunten van Kyle Doesburg (83) en opnieuw Nyemb (85) liep Goes uit naar een ruime overwinning.

Door de zege deed Goes zelf wat het moest doen in de jacht op de periodetitel. De ploeg kon verder alleen hopen op puntenverlies van EFC en LONGA, wat ook gebeurde. EFC speelde bij IFC met 0-0 gelijk, LONGA kwam bij Geldrop niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Goes heeft na acht wedstrijden 17 punten, evenveel als EFC, maar wint op doelsaldo de eerste periode.