'Mariniers zullen zich thuis voelen'

VLISSINGEN -
Zeventig hectrare ligt klaar voor de nieuw kazerne en daar is op termijn ook plaats voor uitbreiding. Vlissingen stelt de grond beschikbaar in een erfpacht constructie voor een symbolisch bedrag per jaar. Er wordt nog onderzocht hoe dat precies gaat lopen.
"Voor Vlissingen zelf en voor Zeeland is deze impuls erg belangrijk", zegt Roep. Vooral voor de werkgelegenheid zou de komst van de kazerne een enorme impuls zijn.

PvdA

Leden van de gemeenteraad van Vlissingen reageren verheugd op het nieuws dat de marinierskazerne naar Vlissingen komt. Rens Reijnierse van de PvdA noemt de komst een enorme impuls voor de werkgelegenheid in Vlissingen, "zeker na het vertrek van een aantal rijksdiensten". Reijnierse geeft wel aan dat er nog veel moet gebeuren. "Zo staat er op het terrein een boerderij die de provincie van de betreffende boer zal moeten kopen."

Lokale Partij Vlissingen

Raadslid Wim Hirdes van de Lokale Partij Vlissingen noemt het nieuws 'fantastisch'. "Ik word er zelfs een beetje emotioneel van. Vlissingen wordt eindelijk weer een echte marinestad."

VVD

Marianne Reiners-Stijnman van de VVD roemt het 'fantastische samenspel tussen de provincie en de gemeente Vlissingen'. Er is volgens haar veel gelobbyd en dat heeft resultaat gehad.

Compliment

VVD-Statenlid Tobias van Gent geeft een compliment aan de provincie en in het bijzonder aan Karla Peijs. "Door het vertrek van een aantal rijksdiensten stond de werkgelegenheid onder druk, maar de komst van de marinierskazerne levert een hoop werk."

Twitter

Ook op Twitter wordt er gereageerd op de komst van de marinierskazerne. Fractievoorzitter van het CDA in de Staten, Patricia de Milliano, tweet: "Geweldig, mede dankzij #CDA kunnen we trots zijn op de komst van de Marinierskazerne, geweldig!" Loes Meeuwisse, wethouder van de gemeente Goes tweet: "Gefeliciteerd @gem_vlissingen met de komst van de #marinierskazerne!"