Goede start Zeeuwse voetbalclubs in hoofdklasse

OOST-SOUBURG -
Hoek was in Zaltbommel met 0-1 te sterk voor NIVO Sparta. Hoek creëerde de hele wedstrijd kansen, maar pas in de derde minuut van de blessuretijd was het raak. Giovanni Siereveld was het meest attent bij een corner. Na de goal werd ook direct afgefloten.
Kloetinge
Kloetinge begon het seizoen 2012-2013 begonnen met een ruime overwinning. De formatie van trainer Diederik Hiensch was op het eigen Wesselopark Heinenoord met 3-0 de baas.
In de eerste helft was het voor beide ploegen aftasten en bleef het 0-0. In de tweede helft was Kloetinge de betere ploeg. Halverwege de tweede helft opende Mats Willemse de score. Zes minuten voor tijd zorgde Tom Blomaard voor de beslissing. Blomaard maakte in blessuretijd ook nog de 3-0.
Goes
GOES heeft het debuut in de hoofdklasse van het zondagvoetbal niet kunnen bekronen met een overwinning. De formatie van trainer Gérard de Nooijer kwam bij EHC in Hoensbroek tot twee keer toe op voorsprong, maar speelde toch gelijk (2-2).
Al na drie minuten brak Yves Nyemb voor GOES de ban in de hoofdklasse (0-1). Na een klein half uur was de eerste kans voor de thuisploeg ook meteen een doelpunt. Remo Gielkens zorgde voor de gelijkmaker.
Rode kaart
Halverwege de tweede helft zette Wouter de Craene GOES weer op voorsprong. Dik tien minuten voor het einde wist EHC via Gielkens toch weer opnieuw gelijk te maken. In de blessuretijd kreeg Nyemb na een overtreding een rode kaart.