Recherche bevestigt zelfmoord verdachte dubbele moord

DEN BOSCH -
Het OM in Middelburg had op de dag van de uitspraak in de zaak (12 juli) al bekend gemaakt dat de verdachte zichzelf van het leven had beroofd in zijn cel in het Huis van Bewaring in Vught. De politie Brabant-Noord moest de doodsoorzaak toen nog officieel onderzoeken en bevestigt nu het eerdere bericht. Hoe de 29-jarige Belg zichzelf om het leven wist te brengen in zijn cel, is niet bekendgemaakt.

DJI

Naar de dood van de man loopt ook nog een eigen onderzoek van de Dienst Justitiële inrichtingen (DJI). In dat zogeheten calamiteitenonderzoek wordt gekeken of er fouten zijn gemaakt door het gevangenispersoneel. De uitkomsten van dat onderzoek zijn nog niet bekend.

Dubbele moord

De 29-jarige Belg bracht in juli vorig jaar de beide ouders van zijn ex-vriendin met vele messteken om het leven, in hun woning in Middelburg. Justitie had een
levenslange gevangenisstraf tegen de man geeïst. De verdachte had tijdens het proces al te kennen gegeven zichzelf te willen doden. Hij deed dat uiteindelijk de nacht voor de uitspraak in zijn zaak.