Nieuw sportcomplex Bruse Boys

BRUINISSE -
Er werden zaterdag rondleidingen gegeven en drie vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. Het nieuwe sportpark ligt aan de Molenweg en bestaat uit twee velden met natuurgras en één met kunstgras.

Verhuizen

Voetbalvereniging Bruse Boys is trots op het resultaat omdat een groot deel met hulp van vrijwilligers en sponsors gerealiseerd is. De gemeente Schouwen-Duiveland is verantwoordelijk voor de totstandkoming van het sportcomplex dat 2,2 miljoen euro heeft gekost. De club moest verhuizen, omdat de gemeente huizen wil bouwen op de plaats van het oude complex.

Kosten

Voor de bouw en afwerking van de kantine en kleedkamers heeft de gemeente bijna vier ton neergelegd. De andere helft van de kosten is helemaal uit eigen middelen betaald. Sponsors gaven zowel financiële bijdragen als materialen aan de club. Daarnaast hebben veel dorpsgenoten voor nop de handen uit de mouwen gestoken.

Verbeteringen

De grootste verbeteringen zijn het kunstgrasveld, waardoor ook bij slecht weer getraind kan worden, en een veel ruimere parkeervoorziening. In het voorjaar worden ook nog een aantal jeu de boulesbanen aangelegd.

Toeloop

Voetbalvereniging Bruse Boys telt zo'n 250 leden, het bestuur verwacht dat het nieuwe sportcomplex tot een toeloop van nieuwe jeugdleden leidt.