Vriendschap speelt sleutelrol op Vestrock

HULST - Vriendschap speelt nog steeds een belangrijke rol. Zo kunnen de organisatoren door hun vriendschap bijvoorbeeld meer van elkaar verdragen.

Junior

Dit weekend wordt voor het eerst een junior muziekfestival gehouden. Vrijdag 1 juni om 14.00 uur begint dit festijn voor kinderen vanaf 4 jaar met sterren zoals Nick & Simon en Ali B. Zaterdag 2 juni is het festival voor volwassenen. Naast een keur aan bands zijn er ook weer lezingen van vooraanstaande wetenschappers tijdens Vestrock University.

Uitverkocht

Het festival is al volledig uitverkocht. Vrijdag zijn er 3.500 mensen op het terrein, zaterdag zijn dat er 5.000. Vestrock heeft ambities om door te groeien tot maximaal 10.000 bezoekers. De organisatoren vinden het belangrijk dat het een klein en intiem festival blijft.

Duurzaam

Duurzaamheid is een belangrijk thema bij Vestrock. Zo wordt een deel van de energie voor het festival opgewekt door zonnepanelen. Ook wordt aan bewustwording gewerkt door het houden van lezingen over duurzaamheid tijdens Vestrock University.