Gemeente wil veilige start wandelmarathon

OOST-SOUBURG - Dat zegt Rens Vermeer van de gemeente in een reactie op een uitspraak van de Marathon Zeeland, die een verhuizing naar Neeltje Jans overweegt als er voor het evenement geen vergunning wordt afgegeven. "Tijdens de evaluatie kregen wij vanuit de organisatie en politie opmerkingen over onveilige situaties die ontstaan wanneer wandelaars afgezet worden bij de start op de Daleboutsweg", zegt Vermeer, die coördinator grote evenementen is.

Verkeersdrukte

Aan de wandelmarathon doen meer dan drieduizend deelnemers mee die 's morgens tussen half zeven en acht bij de N57 afgezet worden voor de start. Daardoor is er veel verkeersdrukte.

Startlocatie

Volgens Vermeer heeft de organisatie van de Marathon Zeeland vervolgens zelf gevraagd hoe onveilige situaties voorkomen kunnen worden. "Wij zijn met betrokkenen in gesprek gegaan en een van de oplossingen zou kunnen zijn dat de start verplaatst wordt naar de Ring in Burgh".

Neeltje Jans

Organisator Lein Lievense van Marathon Zeeland ziet het liefst dat de start van de wandelmarathon op de Daleboutsweg blijft. Mocht de gemeente geen vergunning voor het evenement afgeven, dan overweegt Lievense een verhuizing naar Neeltje Jans, zo liet hij zondag weten. Volgens Vermeer kan de startlocatie gehandhaafd worden. "Maar dan zal er wel een ander verkeerscirculatieplan ontworpen moeten worden".

Oplossing

De gemeente gaat binnenkort in gesprek met de Marathon Zeeland. Vermeer verwacht dat er een oplossing wordt gevonden.