De Piek jaar langer op huidige plek

VLISSINGEN -
Een veertigtal Piekliefhebbers waren bij de commissie aanwezig om het belang van de Piek als cultuurtempel voor Vlissingen te benadrukken.

Cultuurwerf

De Piek mag uiterlijk tot eind 2014 in de Hellebardierstraat blijven. Eerder meldde de Cultuurwerf, die de concerten in De Piek organiseert, dat de huidige locatie tot eind 2013 nog zeker open zou blijven. Het pand vergt veel onderhoud en het kost veel geld om geluidsoverlast te voorkomen.

Unieke intimiteit

De Piekfans die aanwezig waren bij de vergadering, willen dat alles bij het oude blijft. De unieke intimiteit die het zaaltje heeft, kan volgens hen niet worden overgezet naar een andere zaal. In de Piek traden in het verleden bekende bands en artiesten op zoals Simple Minds, Herman Brood en Bløf. Vorig jaar werd het veertigjarig bestaan van het poppodium gevierd.

Handtekeningen

De actie 'De Piek moet blijven' heeft inmiddels meer dan duizend handtekeningen opgeleverd. Wanneer die handtekeningen aan de gemeente worden overhandigd is nog niet bekend. Volgende maand beslist de gemeenteraad officieel over de toekomst van De Piek.