Extra aandacht voor Poezie, Tweety en Sniezka

VLISSINGEN - In de radiouitzending van ZeelandNu liet Cor weten dat hun hond Järvi heet. Dat is Fins voor meer. Andere namen van huisdieren zijn volgens luisteraars Rakker, Dip en Dap en Seb, die is vernoemd naar de Formule 1-kampioen Sebastian Vettel.

'Dierentuin'

Patricia Vogel-Brussé: "Onze vijf katten heten Poezie, Only,(moeder en kind) Foundy en Dusty ( broer en zus ) en Japie en we hebben ook nog 2 parkieten Tweety en Boerkje en een tortelduif buiten en vissen in de vijver dus net een kleine dierentuin"

Poolse herders

Sniezka en Nadja zijn twee Poolse herdershonden van het ras Polski Owczarek. Sniezka is een Nederlandse verbastering van Snerzka, een berg op de Pools-Tjechische grens. Nadja klinkt gewoon lekker Oost-Europees, zegt Ad uit Zierikzee. Want een Poolse hond hoort een Poolse naam te hebben, toch?, mailt hij. Hond Dixie is vernoemd naar de bekende chemische toiletten op grote popfestivals, meldt Sonja. Kathy Meijer heeft twee katjes en die noemt ze Sidney en Shakira.

Thema

Will van Reine van dierenasiel Walcheren zegt dat ze daar elk jaar werken met een thema, zodat namen geven aan binnengebrachte dieren een stuk makkelijker wordt.