Familie Esser heeft groen-wit hart

KLOETINGE - Tijdens een voetbaltoernooi in Yerseke werden Jaap en Daan Esser gevraagd of ze het niet leuk zouden vinden om bij Kloetinge te komen voetballen. Ze waren toen elf jaar en ze hoefde niet lang na te denken. "Kloetinge is natuurlijk het voetbalboegbeeld in Zeeland. Zeker als het gaat om de jeugdopleiding", zegt Frans.
Boxershort
Het groen-wit zit diep bij de familie. Voordat ze naar Kloetinge gingen, speelden ze al in dezelfde kleuren bij Luctor'88 uit Heinkenszand. Hun hart is daarom ook groen-wit. Maar niet alleen hun hart, want Frans Esser is op wedstrijddagen bijgelovig. "Ik heb bijvoorbeeld altijd dezelfde boxershort aan. Een groene", lacht de vrijwilliger.
Clubliefde
Aanvoerder Jaap Esser speelt nu tien jaar in het eerste van de huidige nummer zeven van de hoofdklasse B. Zijn broer, Daan, elf jaar en daar komt voor beide nog een jaar bij, want ze hebben onlangs hun contract met nog een jaar verlengd. Echt clubliefde bestaat de laatste jaren steeds minder, maar er zijn uitzonderingen. "Net zoals Luctor nog altijd in mijn hart zit, is Kloetinge ook wel echt mijn club", zegt Daan Esser. Zijn broer Jaap kan dat alleen maar beamen: "Het is echt een warm bad waar je in terecht bent gekomen. Dat was het en dat is het nog steeds", zegt Jaap Esser.