Aannemer Campus Cultura in financiële problemen

ZIERIKZEE -
De Campus Cultura is een combinatie van de Bibliotheek Oosterschelde, de Zeeuwse Muziekschool en de Jeugdtheaterschool. De school zelf kan ook gebruik maken van de voorzieningen.

Onzeker

Op dit moment gaat de bouw nog door, laar rector Sjef Lommen weten. Maar volgens hem is de situatie hoogst onzeker. "Er is een bewindvoerder aangesteld en die onderzoekt de toekomstmogelijkheden van het bedrijf, zoals een doorstart. Hoe dat uitpakt weet niemand."

Planning

Volgens de planning zou de Campus Cultura in juni klaar zijn. Rector Lommen denkt, dat dit niet gehaald wordt. "Gelukkig hebben we nog de buffer van de zomervakantie, maar ik hoop wel, dat het gebouw voor volgend schooljaar klaar is."

Omzet

De BVR-group meldt op de eigen website, dat het bedrijf door tegenvallende omzet in 2012 en stagnerende verkoop van eigen ontwikkelingsprojecten, het bedrijf "in een situatie is geraakt waarin ze voorlopige surceance heeft moeten aanvragen". Dat heeft het bedrijf dus gekregen van de rechtbank.

Feestelijk

Juist morgen was er op de Pontes Pieter Zeeman-school in Zierikzee een feestelijke bijeenkomst georganiseerd voor de voortgang van de bouw. Deze bijeenkomst is afgelast.