Honderden Polen in kerk Kwadendamme

KWADENDAMME -
Ieder jaar wordt voor de Poolse fruitplukkers een kerkdienst in hun eigen taal gehouden. De parochie noemt de speciale kerkdienst 'een gebaar van gastvrijheid en ontmoeting naar de mensen die een aantal weken hier werkzaam zijn'.

Tiende keer

Al voor de tiende keer wordt in deze kerk een fruitplukviering gehouden, speciaal bedoeld voor Poolse fruitplukker. Ook vorig jaar zat de kerk met 550 mensen helemaal vol.

Gregoriaans

Een Poolse priester is speciaal voor deze dienst naar Kwadendamme gekomen. Er zijn lezingen in het Nederlands en in het Pools. Een koor uit België zingt in het Latijn / Gregoriaans. Dat is voor veel katholieken te volgen.

Niet alleen Polen

Bij de dienst waren niet alleen Polen aanwezig, ook katholieken uit het dorp en mensen uit de omgeving die werken in de fruitteelt-sector zaten in de kerkbanken. Onder hen waren dus ook de bazen van de Poolse fruitplukkers.

Prettig

Uitzendbureau AB Zeeland is mede-organisator. Het uitzendbureau hoopt met deze kerkdienst dat de Poolse plukkers zich prettig voelen deze weken in Nederland.