Botsing zet leven Schilperoort op z'n kop

GOES -
Een hoge bal in de tweede helft van de op 24 september gespeelde derby Kloetinge-Hoek (1-0) veroorzaakte de botsing die voor Schilperoort zoveel vervelende gevolgen had. "Ik kan me van heel de tweede helft niets meer herinneren. Dus ook niet van de botsing", zegt Schilperoort. "Hoewel veel mensen het afgeraden hebben, heb ik wel de beelden terug gezien. Timo en ik kijken allebei naar de bal en komen met onze hoofden tegen elkaar. Niemand kan er iets aan doen."
Vooral de eerste tijd na de botsing was zwaar voor Schilperoort. "Ik kon helemaal niets. Zelfs tv kijken of mensen om me heen hebben was te zwaar. Het enige dat ik deed was op bed liggen. Ik werd ook gevoerd." Neuroloog Doelman van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis heeft Schilperoort behandeld. Hij was er letterlijk vanaf het eerste moment bij. "Als fervent bezoeker van de wedstrijden van Kloetinge zat ik op de tribune te kijken en ik zag het dus gebeuren. Het was een enorme klap, waarbij de spons van de verzorger niet voldoende was. Ik heb direct mijn hulp aangeboden en was er ook bij toen in Rotterdam de eerste scan werd gemaakt." Op die scan werd duidelijk dat Schilperoort een schedelbreuk had, maar ook dat er een bloeding tussen de schedel en de hersenen was ontstaan. "Dat kan heel gevaarlijk zijn", legt Doelman uit. "Gelukkig was het bij Corné niet in de ergste vorm, maar dat hij lang last zou houden was duidelijk."
Schilperoort kreeg morfine en vanaf het moment dat hij weer rustig naar buiten mocht ging het steeds beter. "Je merkt dan dat buitenlucht een mens echt goed doet. Ik kon alleen maar samen met m'n vrouw wat rondjes lopen, maar merkte dat ik met kleine stapjes vooruit ging." De accountmanager is nog niet aan het werk. "Dat komt omdat stress nog gevaarlijk kan zijn en ik nog altijd moeite heb met mijn korte termijn geheugen. Het is daarom verstandig om het nog even rustig aan te doen."
Voetballen mag Schilperoort ook nog niet. "Daar is een periode van een halfjaar na het incident voor vastgesteld. Vanaf 24 maart zou ik dus weer mee kunnen doen bij Kloetinge." Bang om weer het veld op te stappen is de aanvoerder van Kloetinge niet. "Ik durfde in het verleden ook al niet te koppen, dus wat dat betreft verandert er weinig", lacht Schilperoort.