Marcel Kittel wint eerste etappe Eneco Tour

OOST-SOUBURG - Winnaar Kittel sprak na afloop van een overwinning die te danken was aan het goede teamwork van zijn ploeg. "Dit is natuurlijk een super resultaat", aldus de Duitse sprinter die ook al eens een etappe in de Delta Tour Zeeland won. Kittel reed afgelopen zomer nog de Tour de France. Daarin bleef hij zonder succes omdat Kittel na maagproblemen en een knieblessure moest afstappen. Toch sprak hij niet van revanche. "Niemand kon er wat aan doen. Het was een nieuwe ervaring toen voor mij. Dit is mijn eerste zege na de Tour. Ik had nog eens zoveel getraind. Ik ben er erg blij mee."

50.000 euro

De gemeente Middelburg heeft vijftigduizend euro beschikbaar gesteld voor de komst van het evenement. De Eneco Tour komt op vrijdag 10 augustus nog een keer door Zeeland. Dan rijdt het peloton in de etappe tussen Hoogerheide en het Belgische Aalter over Zuid-Beveland, om daarna door de Westerscheldetunnel naar Zeeuws-Vlaanderen te gaan.

Contador

Aan de Eneco Tour doen dit jaar onder meer Tom Boonen en tweevoudig Tourwinnaar Alberto Contador mee. De Spanjaard maakt in de Eneco Tour zijn rentree na een dopingschorsing.