Zeeuwse initiatieven op dag van de duurzaamheid

OOST-SOUBURG -
Via de website
hebben Zeeuwse initiatiefnemers voor een duurzamer leven zich verenigd om informatie over dat thema voor iedereen beschikbaar te maken. Want een betere wereld, begint volgens de initiatiefnemers nog steeds bij de mensen zelf.

Groen Lintje

GroenLinks heeft op de Dag van de Duurzaamheid een Groen Lintje uitgereikt aan Ilse Pama van de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) en Niek Tramper van Zeeuwind. De partij heeft de prijs ingesteld om mensen die zich inzetten voor duurzaamheid en het milieu in het zonnetje te zetten.

Zon Effect

Pama en Tramper zijn de initiatiefnemers van Het Zon Effect, waarmee particulieren en verenigingen goedkoop zonnepanelen kunnen aanschaffen.

LED-verlichting

Op kinderboerderij de Hollandsche Hoeve in Goes zijn alle verblijven voorzien van nieuwe verlichting. Alle oude tl-verlichting is dankzij sponsoring vervangen door LED-verlichting.

Duurzaam

De kinderboerderij is al jaren actief op het gebied van duurzaamheid. Er liggen zonnepanelen op het dak, de tropische aquaria zijn een aantal jaar geleden verwijderd, de verwarming wordt alleen gebruikt bij strenge vorst en er is onlangs een nieuwe CV-ketel geplaatst.