Leonardo-onderwijs zit in de lift

Binnen de Veste

ZIERIKZEE - Basisschool Binnen de Veste in Zierikzee had afgelopen schooljaar een wachtlijst en heeft besloten voor het komende schooljaar uit te breiden van 27 naar 35 leerlingen. De basisschool had in 2010 nog veertien leerlingen die het Leonardo-onderwijs volgden. Uiteindelijk hoopt directeur Johan van Koeveringe uit te kunnen breiden naar zestig leerlingen. De geldelijke bijdrage per kind bedraagt in Zierikzee 450 euro. Daarnaast moet een lease-contract worden afgesloten voor een laptop. Mochten ouders de bijdrage niet kunnen betalen, dan geldt een coulance-regeling.

De Meerpaal

Bij openbare basisschool De Meerpaal in Terneuzen volgen op dit moment veertig leerlingen Leonardo-onderwijs. Daarnaast is er een wachtlijst van ongeveer twintig leerlingen. Directeur Gerard Langeraert van de overkoepelende stichting Leertij hoopt binnenkort de knoop door te hakken of er komend schooljaar een klas bij gaat komen. Bij De Meerpaal wordt geen geldelijke bijdrage gevraagd. Voor het noodzakelijke gebruik van een laptop is een regeling.

De Tweemaster

Basisschool De Tweemaster in Oost-Souburg heeft nog geen extra aanmeldingen en handhaaft het aantal leerlingen rond de vijftig, verdeeld over drie groepen. Op deze basisschool geldt een ouderlijke bijdrage van 850 euro, met regelingen voor mogelijke kwijtschelding als ouders dit niet kunnen opbrengen. Vorig jaar was er nog ophef over de geldelijke bijdrage voor het Leonardo onderwijs op De Tweemaster. De bijdrage werd in verband met de crisis opgeschroefd naar 1850 euro, maar die beslissing werd onder druk van onder meer de ouders weer teruggedraaid.