Zeeuwse kauwtjes opnieuw in de prijzen

BERLIJN -
De vogels die in de film meespelen zijn getraind door
uit Wemeldinge: "De film die we gemaakt hebben wordt zeer gewaardeerd. We rollen van de ene in de andere prijs." Het succes van de film is goed voor Van Maaren: "Je houdt er nieuw werk aan over, onder andere de Wehkamp-reclame, en je naam wordt overal genoemd, dus er rolt altijd weer iets nieuws uit." De trainer heeft geen idee hoeveel prijzen de film inmiddels al in de wacht heeft gesleept. "Ik wist niet dat er zoveel waren."

Verhaal
Kauwboy gaat over de 10-jarige jongen Jojo die op een dag een kauw mee naar huis neemt. De vogel moet hij wel verborgen houden, omdat zijn agressieve vader geen dieren in huis wil hebben. Door de vriendschap die de jongen met de kauw opbouwt, is hij in staat de problemen met zijn vader op te lossen.

Prijzen

Het is de zoveelste internationale bekroning voor Kauwboy, die zijn zegetocht een jaar geleden begon met de wereldpremière op het Filmfestival van Berlijn. De film won toen de Glazen Beer voor beste film in de jeugdselectie van het festival.

Awards

Daarna kreeg Kauwboy onder meer nog twee European Film Awards, de prijzen van het publiek en de filmpers op het Nederlands Filmfestival en werd Kauwboy door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten KNF uitgeroepen tot beste Nederlandse film van het jaar.