Drie sterren erbij voor Zeeland

SLIJKPLAAT - Het echtpaar Blanche en Edwin Vinke is erg verheugd met hun tweede ster. "We vielen elkaar huilend in de armen", zei een van personeelsleden van de Kromme Watergang tegen Omroep Zeeland.

Kriebels

Ook Bianca van Bochove van 't Vlasbloemeken in Koewacht kreeg maandagochtend 'kriebels in haar buik' toen ze hoorde dat haar restaurant een ster heeft gekregen van Michelin. Van Bochove runt 't Vlasbloemeken samen met haar man Eric.

Inter Scaldes in Kruiningen, getipt voor een derde ster door deskundigen, blijft bij twee sterren. Oud Sluis van Sergio Herman in Sluis blijft drie sterren behouden. Ook La Trinité uit Sluis en Katseveer houden hun ster.

GaultMillau

Sergio Herman is in oktober dit jaar door het blad GaultMillau wederom uitgeroepen tot de beste chef van Nederland. Hij krijgt die onderscheiding omdat hij met zijn restaurant Oud Sluis in Sluis als enige de maximum score van 20 punten behaalde. Edwin Vinke van de Kromme Watergang in Slijkplaat won de belangrijkste GaultMillau Award: hij is Chef van het jaar 2011 geworden.

Vorig jaar

Restaurant La Trinité uit Sluis was vorig jaar het enige Zeeuwse restaurant, dat een Michelin-ster kreeg. Oud Sluis behield toen zijn drie sterren, en ook bij Inter Scaldes uit Kruiningen bleef toen alles bij hetzelfde: twee sterren.
La Trinité kwam in 2010 met zijn ster in het gezelschap van De Kromme Watergang in Hoofdplaat en Katseveer in Wilhelminadorp, die er ook al één hadden.

Bib Gourmand

Michelin presenteert een aparte gids voor de Benelux met restaurants die zijn onderscheiden met een Bib Gourmand. Dit zijn zaken met een goed driegangenmenu voor maximaal 35 euro.

Daarin staan verschillende restaurants in Zeeland vermeld. Roes uit Hulst, Auberge des Moules uit Philippine en De Campveerse Toren uit Veere.

Drie andere restaurants zijn uit de lijst verdwenen. Het gaat om Scherp uit Middelburg, De Gouden Leeuw uit Scherpenisse en de Oesterbeurs uit Yerseke.