"Ride for the Roses 2013 door Westerscheldetunnel"

GOES - De organisatie is al in gesprek met de NV Westerscheldetunnel tijdens de lustrumeditie van 2013 deelnemers door de Westerscheldetunnel te laten fietsen.

Recordaantal

Vanaf het terrein bij de Zeelandhallen in Goes waren zaterdagmorgen een recordaantal van 4800 fietsers gestart. Dat zijn 600 deelnemers meer dan vorig jaar. De opbrengst van dit jaar gaat naar een nieuwe aanpak voor prostaat- en blaaskanker. De fietsers konden kiezen voor een tocht van 25, 50, 80 of 120 kilometer. Volgens vrijwilligster Karin Gabriëlse van de Ride for the Roses reden er dit jaar opvallend veel fietsers uit Begië, Duitsland en Frankrijk mee.

Armstrong

De Ride for the Roses is bedacht door ex-kankerpatiënt en beroemd wielrenner Lance Armstrong. Hij is met de Ride begonnen om geld in te zamelen voor kankeronderzoek en hij bedacht een wielertocht waarin het meedoen en het goede doel voorop stonden en de sportieve prestatie ondergeschikt was.

Nederland

In 1998 is de Ride voor het eerst in Nederland gereden en in 2008 werd die in Goes gehouden. Daarna zijn er regionale initiatieven genomen, waardoor in 2009 de Delta Ride for the Roses ontstond. Die wordt nu dus voor de vierde maal gereden.

Foto's

Op de speciale evenementenpagina staan foto's van de start en de deelnemers. U kunt daar ook uw eigen foto's toevoegen.