Robesin claimt betrokkenheid bij regeerakkoord

ANTWERPEN - Dat vertelde Robesin maandagmidddag op Radio 1 in het programma Dit is de Dag.
Geen contact
Overigens heeft premier Mark Rutte dit inmiddels via de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) ontkend. Volgens de RVD is er tijdens de totstandkoming van het regeerakkoord geen contact is geweest tussen Rutte en Robesin.

Ook heeft de premier, net zoals hij destijds in de Tweede Kamer heeft gezegd, geen beloftes gedaan aan Robesin tijdens hun gesprekken in het Torentje.

Ophef

In april van dit jaar was er ophef over het bezoek van Robesin aan premier Mark Rutte. De twee spraken ondermeer over het uitbrengen van een stem door Robesin op een van de coalitpartijen om zo een meerderheid in de Eerste Kamer te kunnen krijgen.

Eerder contact

Maandag liet Johan Robesin in het radioprogramma weten dat hij al eerder contact had met Rutte. Namelijk tijdens het opstellen van het regeerakkoord. "Bij het schrijven van de passage over ontpoldering ben ik nauw betrokken geweest, mag ik wel zeggen. Ik ken Rutte al even langer dan van dat bezoek aan het Torentje".

Afspraak

In het regeerakkoord staat dat het kabinet een alternatief wil voor het ontpolderen van de Hedwigepolder. Robesin heeft de premier daar vervolgens 'aan gehouden'.
.