Borrendamme begint met sloop voor nieuwbouw

Zorgcentrum Borrendamme in Zierikzee is begonnen met de sloop van een aantal aanleunwoningen. Dit als eerste stap in een nieuwbouwtraject waaraan op papier sinds 2003 is gewerkt.

Vernieuwingen Er is lang over gesproken en lang op gewacht, maar nu wordt er ook aan gewerkt: de realisatie van een nieuw Borrendamme. Het zorgcentrum, dat nu nog behalve een verpleeghuis ook een aantal aanleunwoningen telt, wordt in fases geheel vernieuwd. Er komt een nieuw verpleeghuis, maar ook een gezondheidscentrum, groepswoningen en appartementen.

Zelfstandig wonen De nieuwbouw wordt een gebied waar ouderen en anderen die zorg nodig hebben zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen, maar op het moment dat ze toe zijn aan zorg die ter plekke kunnen krijgen. Het nieuwe Borrendamme wordt zodoende een woonservicezone.

De komende weken wordt datgene gesloopt waar Fase 1 van de nieuwbouw moet beginnen. Een aantal aanleunwoningen. Die moeten eind augustus zijn verdwenen, waarna in september de nieuwbouw start.

Dirk Deceuninck is regiomanager Schouwen-Duiveland van Allévo, waar Borrendamme onder valt. Hij vertelt wat Fase 1 inhoudt. Luister hier: