Haken en breien tijdens Wereldbreidag

In Middelburg is zaterdag de Zeeuwse editie gehouden van de Wereldbreidag. Op de Markt, in het Zeeuws Museum en in een aantal winkels werden demonstraties gegeven en konden mensen zich laten informeren over de laatste trends op het gebied van breien en haken.

Openbaar Jaarlijks wordt wereldwijd KNITday georganiseerd, iets dat ooit is begonnen in Amerika. Knit in Public wil zoveel zeggen als: breien in het openbaar en laten zien dat breien en haken alles behalve truttig is. De demonstraties werden onder meer verzorgd in een stoffen- en creatiefwinkel in de Herenstraat, waar breien en haken met tricotafval als de laatste trend en zelfs als kunstuiting werd gepresenteerd.

In het Zeeuws Museum was te zien hoe meekrap toegepast kan worden om wol te verven en in een naaicafé was een speciaal kinderprogramma. Op de Markt werd een voetbalteam uit Hoogerheide aan de breinaalden gezet, als ludieke actie tijdens hun jaarlijkse weekendje uit. En dat werd met gemengde gevoelens ontvangen, merkte verslaggever Lianne Kooiman.

Luister hier:

Deel dit artikel: