Wereldrecord: elf frikandellen speciaal in een half uur

MIDDELBURG -
De organisatie van de wedstrijd was in handen van Patrick Lammers, eigenaar van de gelijknamige cafetaria in Middelburg.
Precies anderhalve maand geleden was zijn zaak doelwit van twee overvallers. Voor Lammers reden om ''weer eens iets leuks'' te organiseren. Dat niet iedereen het initiatief weet te waarderen, blijkt uit de reacties van bezoekers van omroepzeeland.nl.

Goede doelen


Lammers: ,,Ik kan moeilijk iedereen tevreden stellen, maar heb wel het lef om zoiets te doen! Je wilt niet weten aan hoeveel goede doelen wij meedoen en steunen. Stichting de een wens, Stichting Jayden, Kika fonds, project TALOKOTO in Gambia, dierenbescherming, hartstichting, nierstichting, vogelopvang de Mikke. En zo kan ik er nog wel een paar opnoemen. Ik vind het belachelijk dat er zo wordt gereageerd''.

Wereldrecord

Het wereldrecord ''gewone frikandellen eten'' staat op naam van Sjonnie Noordeinde uit Delf. Hij wist in december 2005 in zestig minuten tijd maar liefst 47 frikandellen naar binnen te werken. Daarmee versloeg hij ruimschoots de oude recordhouder, want de vorige recordhouder was Jozias van der Velde uit Noordwijk met 25 frikandellen.