Vertraging door werk aan Westsluis in Terneuzen

TERNEUZEN - Deze werkzaamheden duren twee weken en zijn nodig om de levensduur en bedrijfszekerheid van de brug te garanderen. Wegverkeer moet rekening houden met vertraging.
Tijdens de werkzaamheden blijft de brug omhoog staan. Het verkeer kan dan alleen gebruik maken van de zuidbrug. Gaat deze brug open voor het scheepvaartverkeer, dan kan het wegverkeer niet over de Westsluis. Als er te lange files dreigen te ontstaan, wordt het verkeer omgeleid via de N252 over de brug van Sluiskil. Voetgangers en fietsers kunnen te allen tijde gebruik maken van de roldeur bij de Noordbrug.

Bloktijden

Tijdens de ochtendspits wordt er van 07.40 tot 08.20 uur geen scheepvaart geschut, dus dan kan het wegverkeer ongehinderd gebruik maken van de zuidbrug. Deze regeling geldt ook voor de avondspits van 16.40 tot 17.20 uur. Een enkele keer kan het voorkomen dat tijdens de bloktijden de brug open moet voor een getijde-afhankelijk zeeschip. Deze schepen zijn voor doorvaart afhankelijk van vloed, anders moeten zij 12 uur wachten voor een volgende doorvaart.

Streekbussen

Buiten de bloktijden wordt er, op basis van de dienstregeling, zoveel mogelijk geprobeerd de bussen te laten passeren tussen het schutten door. Als de Zuidbrug openstaat, mogen de bussen vooraan opstellen, zodat ze er als eerste over kunnen.