Goes heeft geen geld voor kunstijsbaan

GOES -
Ook de provincie heeft al laten weten geen geld te hebben voor het plan. Naast de 10 tot 15 miljoen euro voor de ijsbaan, kost de exploitatie jaarlijks zo'n 1,5 miljoen euro. Alle ijsbanen in Nederland hebben financiële steun van de overheid gekregen.

Rendabel

Daar komt bij dat er tussen de 200.000 en 250.000 bezoekers nodig zijn om de exploitatie van de ijsbaan rendabel te maken. Dat zegt Optisport, marktleider op het gebied van het exploiteren van zwembaden en ijsbanen. Uit onderzoek blijkt dat 23% van de Zeeuwen gebruik zou maken van een kunstijsbaan in Zeeland, dat komt neer op 88.000 Zeeuwen.
Afgelopen zondag zei één van de initatiefnemers, Els Mesu, dat de komst van een Zeeuwse kunstijsbaan 'dichterbij dan ooit is'. De bedoeling is om in de gemeente Goes een ijsbaan met skeelerfaciliteiten te realiseren. De skeelerfaciliteiten zijn nieuw in het plan in vergelijking met de plannen van tien jaar geleden.

Breda

Initiatieven om te komen tot een Zeeuwse kunstijsbaan leverden jarenlang niks op. De dichtstbijzijnde baan is nu in Breda.