Tjoba overklast door koploper GKV

Tjoba is er in de eigen sporthal in Goes niet in geslaagd te winnen van de koploper in de overgangsklasse GKV. De bezoekers uit Gorinchem waren veel te sterk voor Tjoba: 18-26.

In de beginfase kon Tjoba GKV nog goed bijbenen. Na ruim een kwartier spelen stond het 6-6. Vervolgens brak een cruciale fase aan waarin de bezoekers het duel ook meteen beslisten. Bij rust stond het namelijk 8-15 en wist Tjoba dat het in de tweede helft aan een nagenoeg onmogelijke opgave zou beginnen. De score ging na rust nog wel gelijk op, maar Tjoba slaagde er niet meer in om het gat te dichten. De eindstand was uiteindelijk 18-26.

"Dit is geen ontgoocheling", vertelde trainer/coach Chris van Put van Tjoba na afloop. "We weten dat GKV een sterke ploeg heeft, al vond ik wel dat ze in de eerste helft een aantal cadeautjes van de scheidsrechter kregen. We hoeven niet van GKV te winnen, maar we moeten zorgen dat we Vitesse en Rheko in de resterende wedstrijden achter ons houden en dan blijven we gewoon in de overgangsklasse."

Deel dit artikel: