BC Vlissingen zet zegereeks voort

Het begin van de competitie verliep stroef, maar de basketballers van BC Vlissingen voelen zich inmiddels thuis in de eerste divisie. Zaterdagavond won de ploeg in Rosmalen van Black Eagles (66-73) en boekte het de vierde competitiezege op rij.

BC Vlissingen begon sterk aan de wedstrijd tegen Black Eagles, dat tweede staat op de ranglijst. Een zeer goed eerste kwart werd, mede dankzij veel scores van Michel Bosters, afgesloten met een 24-14 stand. In het tweede kwart kwam de thuisploeg goed terug. De bijna 300 toeschouwers (Black Eagles vierde haar 40-jarig bestaan) zagen dat BC Vlissingen werd terug gedrukt, wat leidde tot een gelijke stand bij rust (35-35). Toch kwam de zege van de Walcherse formatie nooit in gevaar. Na het derde kwart had de ploeg van coach Victor Vermue een voorsprong van tien punten en ondanks dat Black Eagles in het laatste kwart nog wat terug kwam, haalde BC Vlissingen de overwinning binnen.

Ongeslagen reeks BC Vlissingen is bezig aan een prima reeks. De afgelopen vier wedstrijden in de competitie werden gewonnen en tussendoor plaatste de ploeg zich ook voor de kwartfinale van de nationale beker door van New Stars te winnen. De laatste nederlaag van de Vlissingse formatie dateert van 20 november vorig jaar. BC Vlissingen staat nu zesde in de stand.

Deel dit artikel: