Fotograaf uit Yerseke wint internationale prijs

KEULEN -
Tijdens de Live Portrait Contest was het de bedoeling dat 5 deelnemende kandidaten in heel korte tijd hun decor opstellen, het model fotograferen, de foto’s bewerken en een portfolio aan een internationale jury afleveren. Dit alles binnen 55 minuten en live voor het aanwezige publiek.

Lyrisch

Het publiek was lyrisch over zijn performance, waarin hij hen meenam in een droomwereld van een aanstaande moeder. Een opvallende beleving die er met kop en schouders boven uit stak volgens de jury en het publiek.

Hoofdprijs

De wedstrijd wordt al meer dan tien jaar georganiseerd door de Duitse Bund Portrait Photografen. Naast het felbegeerde LPC bokaal heeft Van der Flier voor zijn prestatie als hoofdprijs een Nikon D800 ontvangen.

Fotowedstrijd

Van der Flier viel eerder dit jaar ook al in de prijzen. Zo is hij genomineerd voor de Bruidsfoto Award 2013 en werd hij derde bij de nationale fotowedstrijd van de Nederlandse fotografenvakvereniging Master Photographers Network. Vorig jaar nam Van der Flier Omroep Zeeland mee de hoogspanningsmasten op om te laten zien hoe hij te werk gaat.
Foto: Leon van der Flier