Eerste zege voor basketballers Vlissingen

BC Vlissingen heeft in de heren eerste divisie de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In Sporthal Baskensburg werd BOB uit Oud-Beijerland met 90-64 aan de kant gezet.

De eerste drie duels van de competitie werden door BC Vlissingen allemaal verloren, terwijl de formatie van coach Victor Vermue vorig seizoen ongeslagen kampioen werd. "Gelukkig is de eerste zege binnen en ik denk dat we hier in eigen zaal nog wel een paar keer zullen winnen". De doelstelling van Vlissingen is handhaving, maar het is nog onduidelijk hoeveel teams er zullen degraderen.

Tegenstander BOB werd vorig seizoen kampioen in het Rayon West. BC Vlissingen kwam geen moment in de problemen en liep gaandeweg het duel uit naar een comfortabele voorsprong. "De zege is niet in gevaar geweest, maar het was niet altijd even goed", aldus Vermue. Michel Bosters was met 21 punten topscorer aan Vlissingse zijde.

Na eerdere nederlagen tegen Black Eagles, New Stars en Cangeroes pakte BC Vlissingen de eerste zege van het seizoen. Trainer Victor Vermue zag het al aankomen.

Center Dorde Karadzic van BC Vlissingen is blij dat zijn ploeg eindelijk van de 'hatelijke nul' af is. Karadzic had met 19 punten een belangrijk aandeel in de zege van zijn ploeg.

Deel dit artikel: