Minderhoud stelt teleur bij CHIO Aken

Nederland haalde een score van 218.957. De zege op het prestigieuze toernooi ging voor het eerst in twee jaar weer naar Duitsland met 233.341. Tweede werd Groot-Brittannië.

Minderhoud, Zeeuws sportman van het Jaar 2010, eindigde met IPS Tango op de twaalfde plaats met een score van 70.128%. Daar baalde Minderhoud van, zo laat hij weten via de website van de KNHS. "Tango is in vorm, maar hij liet het naar mijn gevoel iets zitten. Natuurlijk hebben we een aantal goede dingen laten zien, maar het was net alsof hij er niet aan wilde trekken. In De Steeg, tijdens de Nederlandse Kampioenschappen, kon ik blijven zitten en streed hij voor iedere pas. Nu moest ik voor iedere pas rijden en dat kost punten", aldus Minderhoud.

Bondscoach Sjef Janssen vond ook dat IPS Tango beter kan presteren. "Misschien dat we voor het EK toch een beroep moeten doen op Exquis Nadine.".

Adelinde Cornelissen presteerde met Jerich Parzival het beste van de Nederlandse deelnemers. Ze werd vierde met 77.340%. Edward Gal (Sisther de Jeu, 71.489) werd tiende en Marlies van Baalen (BMC Phoebe (67.106%) eindigde als 25e.