Provincie: nog geen beslissing Borssele-2

MIDDELBURG - In de Statenvergadering van 16 december wordt over de investering van 60 miljoen in de vergunningsaanvraag gestemd.

Vragen

Verwacht werd dat tijdens de commissievergadering al duidelijk zou worden hoe er tijdens de Provinciale Statenvergadering van 16 december zal worden gestemd. Veel partijen hebben nog vragen voordat er definitief een knoop doorgehakt zal worden.

Toestemming

Energiebedrijf Delta heeft toestemming van de provincie nodig om 60 miljoen te investeren in de aanvraag voor een vergunning voor een nieuwe kerncentrale. Vanwege de omvang van de investering moet de provincie samen met de Zeeuwse gemeenten als aandeelhouder in Delta
toestemming geven.

Reacties
Bart: Van de tegenstanders van kernenergie zijn er wel heel veel nu actief op dit forum. Zouden de voorstanders misschien allemaal gewoon overdag aan het werk zijn? Inge: Het bouwen van kerncentrales is duur. Nieuwe kerncentrales bouwen valt niet mee. Het is een technisch, politiek en financieel complex project. Suzanna: Graag naam en toenaam van de personen die 'ja' stemmen. Ik wil weten wie ik verantwoordelijk kan houden voor deze verspilling van overheidsgelden.
Reageren kan onderaan het bericht.